Skip to content

Opće informacije

Odricanje od odgovornosti

Ideje, koncepti i sve ostalo na ovom blogu (osim naravno komentara čitatelja) izražavaju samo naše mišljenje na osnovi toga što je u prošlosti za nas bilo učinkovito. Ipak, ne znači da će uvjerenja i iskustva koja smo do sada stekli biti za nas i za vas učinkovita i u budućnosti.

Često nam šaljete svoja pitanja i uvijek rado odgovorimo na njih. Ipak, odgovori nastaju na temelju našega shvaćanja pitanja koja su često nepotpuna ili ne sadrže dovoljno informacija. Ako nam već pišete u nadi da ćete dobiti kvalitetan odgovor, potrudite se što detaljnije opisati svoju situaciju i što jasnije postaviti pitanje. Ne očekujte od nas da čitamo misli i nagađamo što ste željeli pitati. Nismo financijski ni porezni savjetnici i ne želimo to postati stoga napominjemo da svaki naš odgovor uzmete kao ideju, ali nikako preporuku za bilo kakav oblik djelovanja. Sve što pomogne nama, ne znači da će biti dobro i za vas.

Na blogu ćete pronaći razne informacije, ali one nisu preporuka za ulaganje. Na ovoj stranici nema nikakve garancije za točnost, potpunost ili aktualnost informacija. Odbacujemo svaku odgovornost za greške i nastale gubitke – a oni mogu biti znatni. Svatko je sam odgovoran za svoje odluke.

Ponekad čitatelji žele napisati članak o svojim iskustvima. Ako tema odgovara temi bloga, rado ih ugostimo, ali ne preuzimamo odgovornost za sadržaj i njihove stavove.

Pravilnik

Ulagačka uvjerenja drugih

Često nas pitate kakvo je naše mišljenje o određenom proizvodu ili ulagačkoj klasi. Cilj nam nije uvjeriti vas da je nešto bolje ili lošije, nego prenijeti vam iskustva koja smo mi do sada sakupili. Za dokone rasprave i uvjeravanja nemamo ni vremena ni volje. Čitajući blog, lako se može zaključiti kakvog smo mišljenja. Nakon toga možete čitati i druge izvore i usporediti te za sebe odlučiti što vam više odgovara.

Ovaj blog je nekomercijalni

Blog lovadokrova.eu je nekomercijalni i želimo za sada da tako i ostane. Svi proizvodi o kojima pišemo ili ih spomenemo nalaze se na blogu jer mislimo da su korisni. Mi nemamo nikakve financijske koristi ukoliko se odlučite za kupovinu ili korištenje usluga istih.

Ako ste pak sami vlasnici nečega za što mislite da bi bilo korisno našim čitateljima, javite nam se i ako procijenimo da je vrijedno, predstavit ćemo vas na blogu. No, bilo bi fer da najprije pročitate koji naš tekst i shvatite o čemu uopće pišemo. U protivnom, na totalno promašene ili neprikladne poruke ne odgovaramo.

Ako se odlučite da nam pišete

Odlučite li ostaviti komentar na blogu, samo ste vi odgovorni za njegov sadržaj i on postaje javan na internetu. Objavom vaših poruka (komentara, e-poruka i sl.) dajete nam neograničeno pravo da ih kopiramo, prikazujemo, spremimo i koristimo vaš sadržaj u drugim člancima bez dodatne naknade.

Pokušali ste nam pisati i komentar nije vidlji ili niste dobili odgovor:

  • poruka je završila u neželjenoj pošti. Molimo pokušajte ponovno.
  • sadržaj nije bio primjeren (nejasan je, predug i sl.) i zato smo ga izbrisali. Molimo pokušajte ponovno.
  • na upite za posudbu novca ne odgovaramo uopće. Nemojte pokušavati ponovno!

Naših 6 ulagačkih zapovijedi

  1. Spomeni se da pratiš kućni budžet svaki mjesec i detaljno dokumentiraš sva primanja i izdatke!
  2. Poštuj savjet uspješnijih od sebe i maksimiraj primanja, a minimiziraj izdatke!
  3. Ne pamti nego si pismeno postavi financijske ciljeve i odluči se za odgovarajuću strategiju!
  4. Ne poželi špekulirati, nego ulaži redovito (npr. svaki mjesec jedanput) u jedan visoko diversificirani ETF prema strategiji/ciljevima!
  5. Ne poželi prodavati vrijednosnice, nego razmišljaj uvijek dugoročno i ulaži barem 15 godina!
  6. Ne opterećuj se nekim kratkoročnim događajima na financijskim tržištima i ne mijenjaj strategije čim vrijednost tvog portfelja padne!