Blog parada: Izaći iz zone komfora ili ne?

Mnogi od nas imali su priliku izaći iz zone komfora, zaokrenuti kormilo i usmjeriti život u nekom novom smjeru. No samo su neki uistinu to i napravili. Oni drugi možda sanjaju ili planiraju isto, ali svejedno i dalje ostaju u zoni komfora. Jer tu su sigurni, poznaju ono što je danas, i znaju što će doći sutra. Žive i rade po već poznatim obrascima i ne žele prekinuti vezu s njima. Pod dojmom nekoliko tekstova o izlazu iz zone komfora i vlastite želje da jednom pokrenem neki svoj biznis, rodila se ideja da vas sve pozovem na svoju prvu blog paradu kojoj ću biti domaćin.

blog parada izaći iz zone komfora ili ne

Pozivam vas sve da mi se pridružite u blog paradi na temu “Izaći iz zone komfora ili ne?”

Jeste li se ikada odlučili na to da izađete iz zone komfora, odselite u drugu državu, pokrenete neki mali/veliki vlastiti posao, date otkaz u firmi gdje je sve sigurno (i radno mjesto, i plaća i mogućnost napredovanja), otputujete nekamo na duže vrijeme, napravite nešto potpuno drugačije?

Svaka vaša priča, doživljaj, plan ili iskustvo dobro su došli. Upravo za one koji su na bližem ili daljem putu da učine isto. Dobrodošli su i oni koji su imali negativna iskustva nakon izlaska iz zone komfora. Iz svakog iskustva se može nešto naučiti, pa tako i iz onog lošega.

Veselit će me svaki vaš članak koji ćete objaviti na svom blogu pod ovom tematikom do 31.1. 2016. i poslati link meni na blog ili na Facebook stranicu. Tekstove mogu pisati i blogeri i svi drugi koji osjećaju da bi htjeli dati svoj prilog ovoj temi. Ja ću na kraju napisati osvrt na paradu, posložiti vaše poslane linkove i podijeliti ih na blogu i društvenim mrežama.

Što je blog parada?

U blog paradi inicijator iste predlaže određenu temu i pozove druge blogere da o predloženoj temi napišu na svom blogu tekst i pošalju link teksta na adresu inicijatora parade. Na taj se način razvije svojevrsna priča satkana od različitih stavova, iskustava i vrijednih savjeta.

Čitatelji koji će doći na moj blog iz interesa za određenu temu (u ovom slučaju o napuštanju zone komfora), tu će na jednostavan način pronaći vrijedne savjete i, podjednako važno, naići na linkove drugih, možda njemu još nepoznatih blogova. Blogeri na taj način šire svoju čitalačku publiku, a posjetitelji dobivaju priliku da prošire listu svojih omiljenih blogova.

Zašto bi trebali sudjelovati u blog paradi?

Iskustva i doživljaji koje smo prošli, ili plan koji smo si postavili često žive samo u nama. I ne znači da ga sebično čuvamo, nego možda nismo do sada imali priliku da ga podijelimo s drugima. A nekome bi bilo od velike pomoći, bilo da je “zapeo” u problemu, ili da mu treba poticaj kako se odvažiti i izaći iz zone komfora.

Blogeri pišu izvrsne tekstove, samostalno, a ne pod utjecajem raznih urednika i šefova, pišu iskrene tekstove koji su ispisani vlastitim iskustvom i stečenim znanjem. Blog parada je savršeno mjesto gdje o jednoj temi možemo iznijeti vlastito mišljenje. Osim toga, dijeljenje linkova izvrsna je prilika da se međusobno povežemo`i dovedemo nove čitatelje na svoj blog.

Ali tema mog bloga nema veze s temom parade “Izaći iz zone komfora ili ne?”!

Ako ste pomislili “Pa ja pišem o bebema, kakve to veze ima s izlazom iz zone komfora?” Ako još nema, moglo bi imati. U postu može biti riječi i o vašim snovima, pitanjima, planovima.

Napišite post u duhu stila i jezika na vašemu blogu. Tema se možda čini ozbiljna, no vaš post ni u kom slučaju ne mora biti ozbiljan. Može, ali i ne mora.

Kako sudjelovati?

  1. Napišite na svom vlastitom blogu post kojemu će okvirna tema biti “Izaći iz zone komfora ili ne?” (konačni naslov članka dajem vama na volju).
  2. Na početku posta navedite da se radi o blog paradi i postavite link ovoga posta.
  3. Da bi ja (i moji čitatelji) uopće znali da ste sudjelovali u paradi, ostavite u komentaru link na vaš post.
  4. Želite li pozvati i vaše prijatelje blogere da sudjeluju u paradi, učinite to bez razmišljanja, svi su dobrodošli.
  5. Nemate svoj blog, a željeli bi nešto napisati o ovoj temi? Ostavite slobodno svoj komentar ispod ove objave, bit će ravnopravan svakom drugom.
  6. Napišite post do 31.1. 2016., a ja ću do sredine 2. mjeseca napisati osvrt na paradu.

I to je to! Imate li još pitanja, nejasnoća, postavite ih ili ovdje u komentarima ili na moju e-mail adresu lovadokrova.eu@gmail.com.

Veselim se vašem doprinosu ovom malom projektu!

LP

 

Prijavite se za newsletter!

Prijavite se sada i primajte email svaki puta kada bude objavljen novi članak.

Slažem se da moji osobni podaci budu preneseni na MailChimp ( više informacija )

Možete se odjaviti u svako vrijeme.

39 thoughts on “Blog parada: Izaći iz zone komfora ili ne?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *