Kako postići da novac radi za vas? Ili zašto biste trebali nabaviti gusku koja nese zlatna jaja!

Kako postići da novac radi za vas? Ili zašto biste trebali nabaviti gusku koja nese zlatna jaja!

Na pitanje “Moja najveća greška kada je riječ o novcu bila je…?” dobila sam odgovor “Što nisam koristio novac da radi za mene“. Bolji uvod u ovaj tekst nisam mogla dobiti. Jer tekst je upravo to – putokaz koji će vam pomoći da pronađete načine kako da novac radi za vas, a ne vi za njega.

Jeste li čuli za basnu o guski koja nese zlatna jaja? Ona je jednom seljaku svaki dan podarila zlatno jaje i učinila ga sve bogatijim. Omogućila mu je da više ne mora ići raditi za novac! Pročitajte ju!

[…]

Što možemo naučiti iz bankrota Borisa Beckera i drugih poznatih osoba

Što možemo naučiti iz bankrota Borisa Beckera i drugih poznatih osoba

Mnogi poznati sportaši, pjevači, glumci zarađuju milijune za vrijeme karijere, a onda ih još brže potroše i bankrotiraju. Pitanje “koliko lud moraš biti da toliki novac potrošiš i na kraju ti ostane samo gorki dug?” sasvim je na mjestu. Uspoređivala sam uzroke bankrota poznatih osoba i zaključila da gotovo svi rade iste pogreške. Ne znam jesu li i hoće li oni iz svojih pogrešaka išta naučiti, ali mi svakako možemo izvući korisne lekcije.

[…]

Knjiga o novcu “Pas po imenu Money ili 1×1 o novcu”

Knjiga o novcu “Pas po imenu Money ili 1×1 o novcu”

Nedavno sam pročitala jednu od rijetkih knjiga o novcu za djecu koja će i nasmijati, i ohrabriti, a ponajprije naučiti i djecu i odrasle svemu što se tiče novca. Njen autor, Bodo Schäfer, je još davnih godina ostvario san i postao financijski neovisan. Od tada svoje znanje nesebično širi dalje. U knjizi “Ein Hund namens Money oder Das 1×1 des Geldes” (Pas po imenu Money ili 1×1 o novcu) na jednostavan i zaigran način uči nas:

  • kako ostvariti pozitivan odnos prema novcu,
  • gdje i od koga učiti zakone o novcu
  • kako štedjeti i umnožiti novac
  • kako se najbrže i najbezbolnije riješiti dugova

Lekcije koje ćete naučiti možete početi primjenjivati već danas. Jeste li čuli za izreku:

djelujmo umjesto da samo pričamo?

Sada je vrijeme da krenete u ostvarivanje!

[…]

Kako smanjiti troškove za telefon?

Kako smanjiti troškove za telefon?

Priznajte, koliko ste se puta do sada ljutili zbog previsokog računa za telefon?  A niste jedini. Pokazat ću vam danas nekoliko načina kako smanjiti troškove za telefon i na što posebno morate obratiti pažnju. Bez brige, jedan od načina nije da otkažete fiksnu liniju i prodate mobitel, telefoniranje je i dalje dozvoljeno!

[…]

Napravite sami: najpouzdaniji “roll – on” dezodorans od samo 4 sastojka

Napravite sami: najpouzdaniji “roll – on” dezodorans od samo 4 sastojka

Kupovina dezodoransa pretvori se često u pravu naj – avanturu. Da bi izabrali najbolji, najpouzdaniji, najpovoljniji dezodorans morate uložiti puno strpljenja i vremena. A uopće nije sigurno da ćete najbolje za vas i donijeti kući. Ako uz to tražite dezodorans bez aluminija, a da se možete na njega osloniti barem nekoliko sati dnevno, onda ste ljestvicu postavili poprilično visoko.

Podijelit ću danas s vama postupak izrade najjednostavnijega, najpovoljnijega i najpouzdanijega “roll – on” dezodoransa za koji su vam potrebna samo 4 sastojka. I to sastojka koja ćete pronaći bez puno muke u gotovo svakoj trgovini hrane ili drogeriji. Ali gotovo da bih se mogla kladiti sa vama da ih sve imate i ovoga trena kod kuće.

Jesam li spomenula da jednostavniji dezodorans još niste pokušali napraviti?

Uz to, garantiram vam uštedu novca, i poštedu od trovanja i smrada ;)

[…]

Ostvarenje ciljeva – prepreke i što možemo naučiti od onih koji su ostvarili nemoguće?

Ostvarenje ciljeva – prepreke i što možemo naučiti od onih koji su ostvarili nemoguće?

Put do ostvarenja ciljeva često je mukotrpan proces tijekom kojega će svatko više puta zastati, preispitivati se, posumnjati u sebe. 

Koliko puta do sada ste sebi rekli “Ja to ne mogu!”? A tek od drugih čuli “Ti to nećeš uspjeti! Smiješno je uopće to što pokušavaš!”? A da se niste ono jednom odvažili, ne biste sigurno bili tu gdje ste danas! Pa zašto je onda važno da odluku koja se trenutno rađa u vašoj glavi blagoslove svi, od susjeda, poznanika, prijatelja? Zašto se upravo sada milijuni ljudi širom svijeta bore sa samima sobom da bi odskočili iz sigurnog kalupa  i ostvarili san?  […]

Četverosatni radni tjedan – više vremena, novca, života

Četverosatni radni tjedan – više vremena, novca, života

Uvjerena sam da će odabrani savjeti iz knjige “Četverosatni radni tjedan” autora Tima Ferrissa biti od koristi svima koji žele u životu steći više vremena, novca i slobode! Ipak ima jedan preduvjet da bi uopće počeli čitati knjigu: morate vjerovati u sebe i biti spremni da počnete djelovati u životu. Za sve lijenčine koje samo kukaju i vjeruju da su im svi drugi krivi za sve u životu: zaobiđite i ovaj tekst i knjigu!

[…]

Najbolje što će blog Lova Do Krova ponijeti iz 2016.

Najbolje što će blog Lova Do Krova ponijeti iz 2016.

Nije 2016. godina najbolje što nam se moglo dogoditi, sve bolje i veće tek dolazi. Ali bila je, sigurna sam, godina velikih pomaka, novih poznanstava, osobnog rasta i dobrih ulaganja kod svakoga od nas. Blog Lova do krova raste, okuplja publiku koja zna da u novcu nije sve, ali i da bez njega mnogo toga Read more about Najbolje što će blog Lova Do Krova ponijeti iz 2016.[…]